Tennis


Steeds meer tennisclubs kiezen voor kunstgras tennisbanen. In vergelijking met gravel of natuurgras vergt kunstgras aanzienlijk minder onderhoud, is het slijtvast, vuil afstotend en uiterst gebruiksvriendelijk. Bovendien gaan kunstgras tennisbanen heel lang mee en zijn ze vrij eenvoudig op een bestaande ondergrond te plaatsen of te vernieuwen: een extra pluspunt voor de prijs.


Minimaal onderhoud bij Kunstgras tennisbanen

Kunstgras tennisbanen hebben weinig onderhoud nodig waardoor er in de zomer en winter de banen bespeelbaar blijven. Gravel tennisbanen dienen bij warm weer besproeid te worden omdat ze anders gaan stuiven. Natuurlijk gras wordt snel kaal en bruin en vergt veel meer onderhoud.

Tegenwoordig worden de lijnen voor 90% in de grasmat getuft waardoor lijnen vegen ook verleden tijd is. Ook heb je minder kans op slijtage op de naden omdat het één geheel vormt met de rest van het kunstgras. De kleuren van de banen bepaalt u zelf.


SmashCourts tennisbanen

Smash Court combineert de eigenschappen van gravel en kunstgras.
Wilt u spelen op een tennisoppervlak met de eigenschappen van gravel, maar heel het jaar door kunnen spelen met lagere onderhoudskosten? Dan is Smash Court een perfect alternatief.

Smashcourt bestaat uit een gravelkleurige stabiliteitsmat, vergelijkbaar met een kunstgras mat, die wordt voorzien van een ongebonden keramische toplaag (of infill). Door gebruik van de stabiliteitsmat ontstaat een stabiele en vlakke tennisvloer.

Weersinvloeden hebben geen effect op smashcourt en de banen kunnen onder nagenoeg alle weersomstandigheden bespeeld worden, het hele jaar door. Stofvorming en verwaaiing is minimaal, ook bij langdurige droogte. De baan hoeft dan ook nauwelijks beregend te worden. Wanneer Smashcourt gebouwd is op een lavafundatie kan tijdens opdooi niet gespeeld worden.

SmashCourt